COVID-19 informatie

Onderwijs op Deltioncampus vanaf 8 maart

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari waarin werd aangegeven dat het mbo – naast examens en praktijklessen – voor tenminste 1 dag open mag, gaan we vanaf 8 maart a.s. weer over op het blokkenschema met configuraties zoals we dat hanteerden voor de lockdown: 

elke student mag binnen het blokkenschema weer twee blokken op Deltion aanwezig zijn;  ICT -Flex studenten kunnen op dinsdag, (woensdag voor N2) en donderdag naar school komen volgens de gekozen configuraties. Op maandag, woensdag en vrijdag zijn er ONLINE lessen voor BOL-studenten (5 dagen in de week onderwijstijd).

in deze blokken kunnen theorielessen, praktijklessen of (praktijk)examens gegeven worden en is er vooral ook aandacht voor het sociale aspect;  

(generieke) examens kunnen ook buiten deze blokken om worden gepland; 

(praktijk)examens/tentamens/toetsen vinden zoveel mogelijk plaats binnen de blokken, lukt dat niet dan worden ze daarbuiten ingepland; 

de SportEc-lessen worden weer hervat, deze vinden plaats op de bekende buitenlocaties en worden voorafgaand of aansluitend aan de lesblokken ingeroosterd;  


Lesrooster week 2 (11 - 15 januari)

In de week van 11 - 15 januari zijn er alleen Flexuren in Teams. Deze week gaan we dus niet uiteen in lokalen. De uren zijn wel volgens rooster en configuraties.

maandag 8.30 - 14.00

dinsdag 7.45 - 17.15 (uren volgens configuratie, flexlessen)

woensdag 8.30 - 13.15

donderdag 7.45 - 17.15 (uren volgens configuratie, flexlessen)

vrijdag 8.30 - 14.00

De studenten die de PVB's doen, hebben hun eigen rooster.

Heb je vragen, stel ze aan je SLB.


Lessen online volgens rooster

Vanaf donderdag worden de lessen die normaal op school plaats vinden, online verzorgd. Om dit zo veel mogelijk ‘normaal’ te laten verlopen hebben wij het volgende bedacht: 

Ieder start volgens de configuratietijd in het flex-kanaal van zijn/haar opleiding (dus waar je normaal ook de flex-lessen volgt). De docent die gewoonlijk de dag in een lokaal start, maakt de vergadering voor het betreffende lokaal aan.  

Voor de BBL’ers :  

AO/SD code: 4g64864 

ITX4FX code: em9yt0n 

In de flex-kanalen worden verschillende ‘vergaderingen’ geopend met de naam van het lokaal. Bijvoorbeeld: er is een vergadering met de naam lokaal 41 en een andere vergadering met lokaal 10. Jij gaat dan vanuit het flex-kanaal naar het betreffende flex-lokaal.  Daar blijf je in tot de eindtijd van je configuratie. De docenten zullen volgens het rooster aansluiten in die vergadering. Uren worden volgens rooster in Rapid geregistreerd. 


We blijven online tot 1 maart 2021

Zoals we 14 december horen tijdens de toespraak van premier Rutte, gaan we in onderwijsland vanaf woensdag 16 december 2020 weer volledig online tot in ieder geval tot en met de voorjaarsvakantie. Wat houdt dit in voor de komende tijd en hoe gaat het met de examens, toetsen etc etc?

Het onderwijs is online, maar... er zijn uitzonderingen. De examens gaan door, deels online. Voor studenten die thuis geen goede werksituatie hebben, kan een werkplek op school worden gezocht. Check, bij twijfel bij je SLB-er of bij de vakdocent wat voor jou geldt!

We hadden het graag anders gezien, maar we hebben met z'n allen hiermee maken en we moeten er, hoe moeilijk en lastig het soms ook is, maar het beste van maken.

Team ICT-Flex (aangepast 18 januari 2021)

(bericht kan nog wijzigen of aangevuld worden, houd de site en mededelingen goed in de gaten!)
Lees de toespraak nog eens na https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/toespraak-14-december-in-eenvoudige-taal


Corona-update

Update 14 december 

Vanaf vanochtend verschijnen er diverse berichten in de media over een harde lockdown tot en met 19 januari. Voordat we kunnen aangeven wat dit voor jullie en voor ons onderwijs inhoudt, wachten we eerst de persconferentie van vanavond af.  

Morgenmiddag volgt een nieuwe update met meer informatie over de consequenties van de aangekondigde lockdown.   

Loop jij op dit moment stage? En kun je als gevolg van de lockdown morgen niet naar je stageplaats? Neem dan via de mail contact op met je slb-er. 

Bekijk direct onze veelgestelde vragen


COVID-19 en jouw opleiding

In de studiegids vind je informatie over het onderwijsprogramma van je opleiding, de beroepspraktijkvorming (BPV) en je examens. Het is mogelijk dat iets verandert in de lessen of de examens. Het onderwijsteam informeert jou zo snel en goed mogelijk. Grote aanpassingen kun je terugvinden in het document “Addendum n.a.v. COVID-19”. De aanpassingen gelden alleen voor jou als je nog in opleiding bent bij het Deltion College. Voor vragen kun je altijd terecht bij je (studie)loopbaanbegeleider.


Mondkapjes vanaf 5 oktober 2020 verplicht bij Deltion College

Beste student,  

Zoals je waarschijnlijk wel hebt meegekregen in het nieuws, is er door het kabinet een dringend advies gegeven om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes. Ook meerdere studenten, de Studentenraad, ouders en medewerkers delen deze mening. Het bestuur van het Deltion College geeft dan ook gehoor aan dit dringende advies. Vanaf maandag 5 oktober is iedere student en medewerker verplicht om een mondkapje te dragen in alle “openbare” ruimtes van het Deltion College.   

Wat houdt dit precies in?  
Je draagt overal bij Deltion een mondkapje. Alleen binnen de leslokalen en kantoorruimtes – waar alles is ingericht op de anderhalve meter afstandsnorm - is het mondkapje niet verplicht. Dus als je binnenkomt bij Deltion heb je je mondkapje op, totdat je in je leslokaal zit. Daar mag je het mondkapje afzetten. Zit je les erop? Zet dan je mondkapje weer op voordat je het leslokaal verlaat.   

Veiligheid voorop  
Deze extra maatregel zetten wij in omdat wij als het Deltion College de veiligheid van onze studenten en medewerkers vooropstellen. Daarnaast willen wij ervoor zorgen dat jij als student toch lessen op onze campus kunt blijven volgen. Ook bij Deltion.  

Veilig op school, dat regelen we samen! 

Met vriendelijke groet, 

Het Deltion College 


Corona beslisboom

Wanneer blijf je thuis en wanneer ben je welkom op Deltion? Vind jij het lastig om daar zelf een goede keuze in te maken? Je bent niet de enige. Deltion heeft hiervoor een Corona Beslisboom voor gemaakt. Heb je klachten of hebben je huisgenoten klachten? Check de beslisboom om te kijken wat jij moet doen.

Klik hier om naar de beslisboom te gaan!


Veilig op school, dat regelen we samen!

Wat heerlijk! De vakantie is in zicht. Tijd om te genieten van de zon en de zomer na een aantal bewogen corona-maanden. Bij Deltion/ICT-Flex zijn we al weer volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. We kijken er naar uit om je in augustus (weer) op onze campus te ontmoeten! Want dan vinden er weer lessen plaats op school. Kom je naar Deltion? In de animatie hieronder leggen we uit waar je rekening mee moet houden. Samen houden we Deltion veilig en gezond!

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken