Gastles Unix / Linux

Heb jij altijd al willen weten hoe UNIX is ontstaan en hoe Unix in Nederland gekomen is? Wil jij meer weten over de UNIX way-of-life en waar UNIX momenteel in het bedrijfsleven gebruikt wordt?

Op donderdag 26 januari 2017 geeft dhr. Hendrik-Jan Thomassen een gastles bij ons over de geschiedenis van UNIX en LINUX. Hendrik-Jan was de eerste gebruiker van UNIX in Nederland en hij heeft actief bijgedragen aan het gebruik van UNIX in ons land. Hendrik-Jan heeft een zeer interessant verhaal over het gebruik van Unix en Linux in Nederland en put daarbij vooral uit zijn eigen ervaringen. Deze gastles geeft jou meer inzicht in de redenen waarom UNIX en LINUX werken zoals zij doen. Waarom de CLI bijvoorbeeld zo belangrijk is en waarom de commandonamen zo cryptisch zijn.

In de jaren dat Hendrik-Jan nu met UNIX en LINUX werkt is hij meer vergeten over beide OSen dan wij met z’n allen tot op heden geleerd hebben over UNIX en LINUX.

Deze gastles is “verplicht” voor de studenten van Linux 4.

Om deze gastles bij te wonen moet jij je inschrijven bij dhr. Van Gemert. Loop even bij hem langs om je inschrijving te regelen.


Titel : De geschiedenis van UNIX en LINUX
Spreker : Hendrik-Jan Thomassen
Datum : 26 januari 2017
Tijdsstip : 11:00 – 12:30
Lokaal : ORJ.2.001 (Gebouw Oranje)
Inschrijving : Verplicht bij dhr Van Gemert