KD – Digitale Vaardigheden

Keuzedeel Digitale Vaardigheden Basis (KDDV-B)

Niveau 2 en 3

 

Inleiding:

Studenten van niveau 2 en 3, die in 2016 zijn begonnen met hun opleiding moeten examen doen in een aantal keuzedelen. Eén keuzedeel is het keuzedeel Digitale Vaardigheden Basis. Het lijkt wat op Office Vaardigheden, maar bevat wat meer algemene kennis.

Inhoud:

KDDV-B gaat over algemene computerkennis, Internet en internet-toepassingen, Word, Excel, E-mail, digi-veiligheid, ordenen van bestanden, metadateren en Windows. Opgedeeld in 3 kerntaken. Om precies te zijn:

Kerntaak 1                                       Kerntaak 2                                             Kerntaak 3

-Zoeken en vinden                         – Teksten maken                                   -Ordenen in Windows

-Ergonomie en ICT                         – Communiceren                                   -Ordenen op mobiele apparaten

-De digitale wereld                          – Social Media gebruiken                    -Ordenen in de cloud

-Bestandsopslag                             – Informatie verwerken                       -Ordenen van websites

-Mobiele apparaten                        – Module Word                                     -Metadateren

-Module Internet en E-mail            – Module On-line samenwerken         -Module Windows

-Digiveiligheid                                                                                                  -Module Excel

 

Studie belasting en planning:

Over het algemeen doe je het keuzedeel in het laatste semester van de opleiding. Behalve natuurlijk als je dan op stage bent. Overleg met je begeleider over wanneer het een goed moment is om te starten met KDDV-B.
De examens worden in ieder geval twee keer per jaar aangeboden, eind februari en eind juni. Mocht er genoeg animo voor zijn kan er tussentijds een examen worden aangeboden. Op de website van ICT-Flex vind je hierover, te zijner tijd, informatie.

Er staat in totaal 240 uur studiebelasting (SBU) voor. Daarvan is ongeveer 40 uur les. Dat zijn ingeroosterde lesuren waar je aanwezig hoort te zijn. Bij deze lessen is een vakdocent aanwezig om vragen te beantwoorden, tips te geven en te informeren over het hoe en waarom. De vakdocent kan ook in deze lesuren een proefexamen aanbieden. De rest is zelfstudie, je kunt tijdens flexuren zelf hiermee aan de slag.

Les materiaal:

Er zijn verschillende manieren om de lesstof te leren. De meest standaard manier is om de lesstof aan te schaffen via de uitgever Instruct. Voor het vak Office Vaardigheden is dit al gebruikelijk. Om de lesstof aan te schaffen kun je via de Toets-IT omgeving credits kopen waarmee je toegang krijgt tot het lesmateriaal. (zie ook Office Vaardigheid op de web-site). In overleg met de vakdocent kan hiervan afgeweken worden. Het lesmateriaal van Instruct kost €60.

Vakdocenten:

Binnen het ICT-Lyceum zijn er twee docenten die het vak geven en verantwoordelijk zijn voor de examens. Dat zijn:

Robbin Schlepers (klassikaal) en
Jan-Willem Fokkenrood (ICT-Flex)

 

On-line materiaal

Info volgt!

Boeken

Info volgt!

Workshops

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken