Mijn Deltion

BPV/Stage

BPV betekent BeroepsPraktijkVorming en is vergelijkbaar met de oude term stage. Om een vak te leren en dus in aanmerking te komen voor een diploma, ben je wettelijk verplicht om tijdens je beroepsopleiding 20% tot 60% van de opleidingstijd bedrijfsstage te lopen bij een erkend leerbedrijf.

BPV / Stage periodes
  • 4 september 2023 t/m 9 februari 2024
  • 12 februari 2024 t/m

Erkend leerbedrijf

Je kunt niet zomaar bij ieder willekeurig leerbedrijf gaan werken, deze moet geregistreerd zijn in het bedrijvenregister van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Mocht je zelf een bedrijf gevonden hebben wat hier niet aan voldoet, dan kan het bedrijf zich zelf aanmelden via de site van SBB, hou er wel rekening mee dat het ongeveer 2 maanden kan duren voor een certificering rond is, en in die tijd kun je daar niet gaan werken.

Wanneer een bedrijf gecertificeerd is, laat het BPV-bureau het dan zo snel mogelijk weten, zodat er door de administratie een praktijkovereenkomst van gemaakt kan worden. Het is van groot belang dat zowel de werkplek als de werkzaamheden passen bij jouw opleiding en mogelijkheden. Het is verstandig als je zelf zoekt om minstens een half jaar voor het begin serieus te gaan zoeken naar een leerbedrijf. Stel je Loopbaanbegeleider altijd eerst op de hoogte van je plannen.

Heb jij een stageplaats in het buitenland en wil je je daar verstaanbaar maken? Als je Duits of een andere vreemde taal wilt leren (Spaans, Frans) kun je contact opnemen met Mw. Landman.

Alle informatie en de documenten die je nodig hebt over BPV is tegenwoordig te vinden op ELO Cumlaude onder studieroute BPV ICT Klas en Flex. Mocht je deze studieroute niet in je overzicht hebben, meldt dit bij je studieloopbaan begeleider

BPV Coördinatoren
avatar voor
Marloes Schumacher
avatar voor
Bert Bouwknecht
BPV Begeleiders
avatar voor
André Dalmolen
avatar voor
Bert Bouwknecht
avatar voor
Jeroen Heuvelman
avatar voor
Marloes Schumacher
avatar voor
Peter van Gemert
avatar voor
Trientje Raatjes