Software Developer

Als Software Developer maak je programma’s voor eindgebruikers. Naar aanleiding van de analyse van het aanwezige informatiesysteem breng je de informatiebehoefte in kaart. Je ontwerpt het programma, voert de programmacode in (met behulp van moderne programmeertaal), test het resultaat en schrijft een handleiding voor zowel het programma als de eindgebruiker.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Je moet veel praten met je opdrachtgever, met collega’s en met (toekomstige) gebruikers. Welke informatie hebben zij nodig om hun werk beter te doen? Als je dat weet, ga je nadenken over de applicatie. Dan denk je ook na over hoe de gebruiker ermee omgaat. Je maakt een goed plan. Dat werk je alleen uit, of met een paar collega’s. Als het klaar is, help je ook mee aan de invoering van de applicatie. Dan vertel je iedereen hoe ze het op hun pc kunnen zetten en hoe het werkt.

Waar werk je?

Alleen echt grote bedrijven hebben een eigen Applicatie- en Mediaontwikkelaar in dienst. En dan nog niet elk groot bedrijf, maar grote bedrijven die heel veel met computers en informatie werken. Ook zijn er bedrijven, die applicaties ontwikkelen voor klanten. Daar werken natuurlijk heel erg veel applicatie- en Mediaontwikkelaars. Andere namen voor deze baan zijn:

  • Software ontwikkelaar
  • Programmeur
  • Softwareontwikkelaar
  • Webdeveloper

Voor de complete “Deltion” informatie van deze opleiding verwijzen we je naar deze link.

Algemeen

Keuzedelen

De beroepspraktijk

Vanaf schooljaar 2020/2021 is het gebruik van een laptop verplicht. ICT-Flex geeft voor niveau 4 opleidingen het volgende advies:

  • Processor minimaal i5 (of vergelijkbaar)
  • Geheugen minimaal 8GB, 16 GB aanbevolen
  • Opslag: minimaal 250 GB SSD, 512GB SSD aanbevolen
  • Richtprijs: € 800/ € 1000

Voorbeelden:

campusshop

Coolblue

Mediamarkt

Azerty

Let op! Bestel geen boeken! Zodra de nieuwe boeken bekend zijn, zullen deze hier verschijnen! Ga altijd éérst in overleg met je begeleider of de vakdocent voordat je boeken gaat bestellen!!! Afhankelijk van je voorkennis en studierichting heb je sommige boeken misschien niet nodig. Verder is de ICT aan veranderingen onderhevig en kan tussentijds gekozen worden voor een ander boek.

Loopbaan & Burgerschap

31,93

De maatschappij dat ben JIJ

niveau 3/4

ISBN: 9789492620231

Rekenen

€ 30,35

Startrekenen deel A+B

 

ISBN: 9789491699962

Alleen bestellen na overleg met docent!

Nederlands

€ 43,00

Studiereader starttaal compact 2f/3f 12m

E-book!
ISBN: 9789463262996

Aanschaffen in overleg met vakdocent en kies voor leerlingen exemplaar!

Engels

€ 32,40

DoorEngels

Studentlicentie A2 + B1 + B2 1 jaar

ISBN: 9789006691450

Alleen bestellen na overleg met docent!