Mijn Deltion

Keuzedelen Niveau 2

Informatie over keuzedelen niveau 2

Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden of verdiepen. De studielast bedraagt 240 klokuren voor niveau 2, je doet voor ieder keuzedeel examen.

 

Bij de opleiding ICT support niveau 2, wordt gewerkt met configuraties van keuzedelen. Engels is bij de opleiding een verplicht keuzedeel. De volgende configuraties zijn beschikbaar:

  • Engels + Klantcontact en verkoop
  • Engels + Programmeren van microcontrollers
  • Engels + Verdieping software
  • Engels + Basis programmeren
  • Engels + Digitaal produceren 3D object
Informatie keuzdeel Engels

De student werkt met het keuzedeel ‘Engels A2/B1’ toe naar de landelijk vastgestelde minimale referentieniveaus voor Engels: B1 voor lezen en luisteren, en A2 voor schrijven, spreken en gesprekken voeren, vereist voor alle mbo 4-opleidingen.

Informatie keuzedeel Klantcontact en Verkoop

Voor veel bedrijven is omzet maken steeds belangrijker, waardoor functies steeds commerciëler worden. Voor deze functies is het keuzedeel bedoeld: vanuit het eigen vakmanschap ook klanten kunnen informeren en verkopen als onderdeel van het takenpakket.

Het keuzedeel beschrijft het adviseren, verkopen en verlenen van service voor een beroepsbeoefenaar, die dit naast zijn functie doet.

Informatie keuzedeel Programmeren van Microcontrollers

Heb jij naast interesse in de ICT ook interesse in microcontrollers, zoals Arduino of Raspberry Pi? En spreekt electronica en sensoren je ook aan? Dan is dit misschien wel het keuzedeel die jouw opleiding kan verrijken.

Tegenwoordig kom je overal apparaten tegen met een microcontroller. Denk bijvoorbeeld maar eens aan slimme apparaten (bijv. slimme lampen), auto’s, elektrische fiets. Deze apparaten bevatten één of meerdere verschillende sensoren. Je kan hierbij denken aan kleur, beweging, temperatuur, bij auto’s het niveau van brandstof of batterij of afstand tussen jou en de andere auto.

Voor dat dit allemaal goed kan werken, zal de microcontroller eerst geprogrammeerd moeten worden en een logische schakeling gebouwd moeten worden.

Tijdens dit keuzedeel leer je wat een microcontroller is, hoe je sensoren gaat aansluiten, uitlezen etc en wordt je op het einde uitgedaagd om zelf een schakeling te bedenken en te maken.

Informatie keuzedeel Verdieping Software

Het begrip e-commerce is erg breed en niet onder één enkele sector te scharen. Als je denkt aan e-commerce dan komt daar van alles bij kijken; ondernemen, handelsgeest, logistiek maar natuurlijk ook ICT. Dat laatste is voor veel mensen lastig te begrijpen en wordt al gauw overgelaten aan de ‘echte ict’ers’ omdat men denkt dat het moeilijk is.

Tegenwoordig is ICT allang niet meer enkel voor nerds, veel zaken zijn prima zelf te doen en helemaal niet lastig. Op het gebied van e-commerce is ICT vooral belangrijk om een website op een goede manier te kunnen opzetten en te kunnen beheren.

Tijdens deze modules zul je alles leren wat je nodig hebt om dit te kunnen doen! Je gaat in vijf modules leren hoe je een website opzet en daarvoor beginnen we met basiskennis in module 1 tot het beheren van deze site in module 5.

Informatie keuzedeel Basis programmeren

In dit keuzedeel leg je een goede basis voor het programmeren van websites.
Zo leer je bijvoorbeeld hoe je je eigen ontwikkelomgeving kunt opzetten, maar ook leer je over het bestaan van verschillende programmeertalen.
Je gaat aan de slag met het testen van applicaties op fouten en je gaat de gevonden fouten oplossen.
Naast theorie ga je ook zelf je eigen computerprogramma’s schrijven.
Want programmeren leer je het beste door het veel te doen!

Let op: Dit keuzedeel heeft een belasting 480 SBU!

Informatie keuzedeel Digitaal produceren 3D objecten

De laatste jaren worden 3D-printers steeds populairder en ook steeds goedkoper in aanschaf. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen zowel voor zakelijk als persoonlijk gebruik 3D-printers aanschaffen en gebruiken.

3D-printers worden voor heel veel verschillende toepassingen ingezet, hierbij kun je denken aan;

  • Architecten die het gebruiken voor een maquette;
  • Doktoren die het gebruiken voor protheses en botimplantaten;
  • Een reparateur die een defect onderdeel uitprint.


Zelfs in het ISS (international space station) is een 3D-printer aanwezig zodat de astronauten snel defecte onderdelen of gereedschap kunnen 3D-printen en minder afhankelijk zijn van leveringen van de aarde.

3D-printers worden dus voor veel verschillende zaken gebruikt en komen dus ook in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig kun je al voor enkele honderden euro’s zelf een 3D-printer aanschaffen. Voor 3D-printers van hoge kwaliteit en meer opties betaal je zomaar duizend euro of meer.