Mededelingen

voor je agenda

donderdag 15 april – studiedag ICT – Lyceum (lesvrij)

dinsdag 27 april – Koningsdag (lesvrij)

3 mei – 14 mei – Meivakantie (twee weken vrij)

woensdag 19 mei 2021 – Teamdag (lesvrij)

maandag 24 mei – Tweede Pinksterdag (lesvrij)

31 mei – 4 juni – PVB’s + alternatief rooster (meer informatie volgt)

2 juli – laatste schooldag


Reizen met de trein: vertraging 28 april – 4 mei

Van woensdag 28 april tot dinsdag 4 mei wordt er van en naar Zwolle aan het spoor gewerkt. Voor de passagiers worden bussen ingezet. Houd rekening met 30 minuten extra reistijd.


Inschrijfmodule laatste periode open!

Je kan je weer inschrijven voor een configuratie om in de laatste periode van het schooljaar te volgen. Voor de volgende groepen is er geen keuze of alleen in overleg met SLB-er:

 • 2SX1A
 • 2SX1B
 • ITX (in overleg met SLB-er, kan je een andere configuratie kiezen)
 • SDX
 • AFX


PMAO vanaf maandag 22-3-2021

Volg je de opleiding A.O. en moet je het vak PMAO nog afronden? Dan kan dat vanaf a.s. maandag. Van 9:15 tot 11:00 geef ik dit vak via teams. Wil je de les bijwonen, geef je dan via een email op bij mij. Ik zie je graag in de online-les. De les is ook belangrijk voor de studenten die aan het eind van het jaar mee doen aan de PVB (examen). De PVB wordt nml. in een projectvorm afgenomen.

Met vriendelijke groet,
Peter van Gemert
pgemert@deltion.nl


NPSERVER weer up

De NPserver is weer online.

Gr, Peter


Onderwijs op Deltioncampus vanaf 8 maart

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari waarin werd aangegeven dat het mbo – naast examens en praktijklessen – voor tenminste 1 dag open mag, gaan we vanaf 8 maart a.s. weer over op het blokkenschema met configuraties zoals we dat hanteerden voor de lockdown: 

elke student mag binnen het blokkenschema weer twee blokken op Deltion aanwezig zijn;  ICT -Flex studenten kunnen op dinsdag, (woensdag voor N2) en donderdag naar school komen volgens de gekozen configuraties. Op maandag, woensdag en vrijdag zijn er ONLINE lessen voor BOL-studenten (5 dagen in de week onderwijstijd).

in deze blokken kunnen theorielessen, praktijklessen of (praktijk)examens gegeven worden en is er vooral ook aandacht voor het sociale aspect;  

(generieke) examens kunnen ook buiten deze blokken om worden gepland; 

(praktijk)examens/tentamens/toetsen vinden zoveel mogelijk plaats binnen de blokken, lukt dat niet dan worden ze daarbuiten ingepland; 

de SportEc-lessen worden weer hervat, deze vinden plaats op de bekende buitenlocaties en worden voorafgaand of aansluitend aan de lesblokken ingeroosterd;  


Nieuwe rooster en configuraties

Nieuwe rooster en configuraties staan online. Rooster en configuraties zijn zo ingedeeld dat ze, zodra we weer naar Deltion mogen, zonder wijziging gewoon door kunnen lopen. Let wel even goed op met de begintijden op de dinsdagen en donderdagen. Configuraties die normaal plaatsvinden in gebouw GROEN starten om 7:45 en in gebouw BLAUW om 8:30.

Voorlopig blijven we t/m de voorjaarsvakantie volledig online werken/lesgeven. Tijden van de configuraties gelden ook voor de online omgeving! Dus kom ook op tijd in de online lessen!

Schrijf je z.s.m. in voor de configuratie die het beste bij jou past. Weet je niet welke configuratie je moet kiezen, neem dan contact op met je SLB-er!

Ben je dit schooljaar begonnen aan jouw opleiding (ICT Support Medewerker N2, Expert IT System & Security, Software Development), dan hoef je niet in te schrijven, je wordt automatisch ingedeeld in de juiste configuratie.


Lessen online volgens rooster

Vanaf donderdag worden de lessen die normaal op school plaats vinden, online verzorgd. Om dit zo veel mogelijk ‘normaal’ te laten verlopen hebben wij het volgende bedacht: 

Ieder start volgens de configuratietijd in het flex-kanaal van zijn/haar opleiding (dus waar je normaal ook de flex-lessen volgt). De docent die gewoonlijk de dag in een lokaal start, maakt de vergadering voor het betreffende lokaal aan.  

Voor de BBL’ers :  

AO/SD code: 4g64864 

ITX4FX code: em9yt0n 

In de flex-kanalen worden verschillende ‘vergaderingen’ geopend met de naam van het lokaal. Bijvoorbeeld: er is een vergadering met de naam lokaal 41 en een andere vergadering met lokaal 10. Jij gaat dan vanuit het flex-kanaal naar het betreffende flex-lokaal.  Daar blijf je in tot de eindtijd van je configuratie. De docenten zullen volgens het rooster aansluiten in die vergadering. Uren worden volgens rooster in Rapid geregistreerd. 


We blijven online tot 1 maart 2021

Zoals we 14 december horen tijdens de toespraak van premier Rutte, gaan we in onderwijsland vanaf woensdag 16 december 2020 weer volledig online tot in ieder geval tot en met de voorjaarsvakantie. Wat houdt dit in voor de komende tijd en hoe gaat het met de examens, toetsen etc etc?

Het onderwijs is online, maar… er zijn uitzonderingen. De examens gaan door, deels online. Voor studenten die thuis geen goede werksituatie hebben, kan een werkplek op school worden gezocht. Check, bij twijfel bij je SLB-er of bij de vakdocent wat voor jou geldt!

We hadden het graag anders gezien, maar we hebben met z’n allen hiermee maken en we moeten er, hoe moeilijk en lastig het soms ook is, maar het beste van maken.

Team ICT-Flex (aangepast 18 januari 2021)

(bericht kan nog wijzigen of aangevuld worden, houd de site en mededelingen goed in de gaten!)
Lees de toespraak nog eens na https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/toespraak-14-december-in-eenvoudige-taal


Corona-update

Update 14 december 

Vanaf vanochtend verschijnen er diverse berichten in de media over een harde lockdown tot en met 19 januari. Voordat we kunnen aangeven wat dit voor jullie en voor ons onderwijs inhoudt, wachten we eerst de persconferentie van vanavond af.  

Morgenmiddag volgt een nieuwe update met meer informatie over de consequenties van de aangekondigde lockdown.   

Loop jij op dit moment stage? En kun je als gevolg van de lockdown morgen niet naar je stageplaats? Neem dan via de mail contact op met je slb-er. 

Bekijk direct onze veelgestelde vragen


BPV januari 2021

Beste student van alle niveau 3 en 4 opleidingen,

Ga jij in januari 2021 op je eerste stage en heb je VBPV nog niet gevolgd? Dan is dit je laatste kans, maandag 7 december start de laatste ronde van VBPV via Teams. Je kunt in het team komen met de code: jkvef1s. Om 11.45 wordt er een vergadering geopend en wordt er uitgelegd wat de bedoeling is.

Heb je vragen? Neem contact op met je begeleider of stuur een bericht naar Anika Elting.


Linux4 AO toets

A.s. maandag is er de mogelijkheid om praktijktoets 2 van het vak Linux4 AO te maken. Wil je meedoen? Stuur een email naar dhr. Van Gemert.

De toets gaat over de hoofdstukken 5,7, 8, 10 & 11.


Global Entrepreneurship

In verband met de maatregelen t.a.v. Covid-19 vindt de Global Entrepreneurship Week (week 16-20 november 2020) geheel online plaats.

Donderdag 19 november 2020 staat in het teken van de student ondernemer. Hiervoor staat een presentatie op het programma waarin de Regiocampus en het Ondernemerspunt  Meppel worden voorgesteld en vooral het belang dat zij hechten aan Leren Ondernemen en Ondernememd Leren. 

Olivier Gossink (de winnaar van B4S 2019)  levert hier ook graag een bijdrage aan en geeft een presentatie over zijn bedrijf; het belang van ondernemend leren hierin en meer specifiek het belang van het winnen van een wedstrijd als B4S.

Daarnaast is deze oproep bedoeld om studenten te werven voor de 2021 editie van Business4Students. Er is gekozen om deze te combineren met de Global Entrepreneurship Week 2021, en vindt plaats op 18 november 2021.

19 november 2020 vindt de presentatie plaats van Olivier over “Ondernemen begint bij jouw talent”? Interesse? Via  http://www.gewregiozwolle.nl/agenda/. Tevens op de business4students van 2021 is de presentatie te volgen.


Nieuwe configuraties online

Je kunt je inschrijven voor de nieuwe configuraties! Deze starten vanaf a.s. dinsdag 3 november 2020 en lopen door t/m 22 januari 2021. We zien jullie graag komen. Schrijf je op tijd in! VOL=VOL!

Zit je is SX1, ITX of SD, dan heb je komende periode nog steeds een vaste vooraf bepaalde configuratie. Je kan dit met je SLB-er overleggen, als je hier iets in wilt wijzigen.


BPV / Stageplek zoeken

Het schooljaar is al weer een tijdje bezig. En binnenkort start periode 2 van het schooljaar. Na periode 2 begint de volgende stageperiode (25 januari 2021 t/m 2 juli 2021). Om een goede kans op een leuke stageplek te hebben, is het verstandig om, als je nog niet begonnen was, nu te starten met zoeken.

Voor het zoeken naar een stageplek kan je stagemarkt.nl gebruiken. Hier staan de goedgekeurde stagebedrijven in. Omdat dit jaar de opleidingen een nieuwe naam hebben gekregen, zul je moeten zoeken naar bedrijven met die gekoppeld zijn aan de nieuwe naam van je opleiding.

 • Niveau 2 Medewerker ICT – Medewerker ICT Support
 • Niveau 3 Medewerker beheer ICT- Allround medewerker IT systems and devices 
 • Niveau 4 ICT Beheer – Expert IT systems and devices
 • Niveau 4 Applicatieontwikkelaars – Sofware Developer

Overleg met je SLB-er of je op stage mag en als je goedkeuring hebt, volg het vak VBPV. Hierin wordt alles uitgelegd wat er van jou verwacht wordt tijdens je stage.

Mocht je een bedrijf hebben gevonden, geef dit dan door aan jouw SLB-er. Hij/Zij geeft dit dan weer door aan de coördinatoren, zodat zij de papieren in orde kunnen maken.


COVID-19 en jouw opleiding

In de studiegids vind je informatie over het onderwijsprogramma van je opleiding, de beroepspraktijkvorming (BPV) en je examens. Het is mogelijk dat iets verandert in de lessen of de examens. Het onderwijsteam informeert jou zo snel en goed mogelijk. Grote aanpassingen kun je terugvinden in het document “Addendum n.a.v. COVID-19”. De aanpassingen gelden alleen voor jou als je nog in opleiding bent bij het Deltion College. Voor vragen kun je altijd terecht bij je (studie)loopbaanbegeleider.


Mondkapjes vanaf 5 oktober 2020 verplicht bij Deltion College

Beste student,  

Zoals je waarschijnlijk wel hebt meegekregen in het nieuws, is er door het kabinet een dringend advies gegeven om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes. Ook meerdere studenten, de Studentenraad, ouders en medewerkers delen deze mening. Het bestuur van het Deltion College geeft dan ook gehoor aan dit dringende advies. Vanaf maandag 5 oktober is iedere student en medewerker verplicht om een mondkapje te dragen in alle “openbare” ruimtes van het Deltion College.   

Wat houdt dit precies in?  
Je draagt overal bij Deltion een mondkapje. Alleen binnen de leslokalen en kantoorruimtes – waar alles is ingericht op de anderhalve meter afstandsnorm – is het mondkapje niet verplicht. Dus als je binnenkomt bij Deltion heb je je mondkapje op, totdat je in je leslokaal zit. Daar mag je het mondkapje afzetten. Zit je les erop? Zet dan je mondkapje weer op voordat je het leslokaal verlaat.   

Veiligheid voorop  
Deze extra maatregel zetten wij in omdat wij als het Deltion College de veiligheid van onze studenten en medewerkers vooropstellen. Daarnaast willen wij ervoor zorgen dat jij als student toch lessen op onze campus kunt blijven volgen. Ook bij Deltion.  

Veilig op school, dat regelen we samen! 

Met vriendelijke groet, 

Het Deltion College 


Engels examen

Bij het vak Engels (tabblad examens) staan nu de data voor de examens. Je kunt je aanmelden volgens de instructie zoals deze op de pagina beschreven wordt. 


Corona beslisboom

Wanneer blijf je thuis en wanneer ben je welkom op Deltion? Vind jij het lastig om daar zelf een goede keuze in te maken? Je bent niet de enige. Deltion heeft hiervoor een Corona Beslisboom voor gemaakt. Heb je klachten of hebben je huisgenoten klachten? Check de beslisboom om te kijken wat jij moet doen.

Klik hier om naar de beslisboom te gaan!


Aanwezig zijn of afmelden

Beste student,

Het schooljaar is al weer een aantal weken bezig. En we zijn blij dat we jullie sowieso op de dinsdagen, woensdagen (niveau 2) en donderdagen weer in het echt zien. Wat we wel heel jammer vinden is, dat er toch wel een behoorlijk aantal studenten niet komt opdagen (zonder afmelding) of veel te laat komt.

Wij willen jullie toch stimuleren om op de dagen wanneer je fysiek aanwezig behoort te zijn, ook daadwerkelijk naar het Deltion te komen. Je hebt je per slot van rekening ingeschreven in een bepaalde configuratie. En als je dan niet komt, ontneem je een andere student wellicht de mogelijkheid om juist die populaire configuratie te volgen.

Helaas zien we deze trend niet alleen in de fysieke lessen, maar ook bij de virtuele (flex)lokalen/lessen. 

Hoewel COVID19 wat meer maatwerk vereist en wij wat soepeler zijn, wil dit nog niet zeggen dat de SLB-er geen afwezigheidsbrieven mag/zal sturen. Het liefst nemen we deze maatregelen natuurlijk niet en zien we jullie graag op het Deltion en online in teams.

Even in het kort de regels zoals we deze als team hebben opgesteld:

Standaard regels ongeoorloofde afwezigheid (wat ook al voor COVID19 gold) blijven gewoon gelden! Beneden 80% aanwezigheid kan je een brief ontvangen (online en fysiek).

Te laat op Deltion:

 • Max 15 minuten zonder opgave van reden, je mag dan nog wel het lokaal binnen.
 • Kom je meer dan 15 minuten te laat? Meld dit aan je SLB-er en maak een melding in RAPiD, terwijl je nog onderweg bent!
 • Meer dan 15 minuten te laat en geen geldige reden gestuurd naar je SLB-er en geen melding in RAPiD? Dan kan je rechtsomkeert maken richting huis.

Niet regelmatig of nooit aanwezig bij de configuraties?

Docent kan in overleg met SLB-er een verzoek indienen om de inschrijving te verwijderen, zodat een andere student, die wel komt, betreffende configuratie kan volgen.

Voor algemene regels tijdens COVID19, klik op onderstaande linkjes.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

https://www.deltion.nl/veelgestelde-vragen/coronavirus/maatregelen-op-de-campus

Wie de schoen past, trekke hem aan….


Laptop vanaf schooljaar 2020/2021 verplicht

Vanaf dit schooljaar (2020/2021) is het gebruik van een laptop verplicht bij alle opleidingen van ICT-Flex. Bij elke opleiding staat een advies en een aantal voorbeeldlinkjes naar webshops met laptops die voldoen aan de criteria. Heb je nog geen laptop, schaf deze dan z.s.m. aan, zodat je het schooljaar goed kan beginnen!