Mededelingen

Roosterwijziging vrijdag 22 november 2019

De les Engels vervalt (les 2 - DLN).


SQL Toets 20 november 2019

Woensdag 20 november 2019 om 15:00 uur is er een mogelijkheid om de SQL-praktijktoets te maken. Toets wordt gehouden in lokaal GRN.2.070. Er is dan geen Backend Advanced!


Linux4AO Shell scripting

Deze week begint de module waarin shell scripting aanbod komt. Dit geldt voor de Linux lessen voor de AO opleiding. Moet je de module met shell scripting nog volgen/afmaken, schrijf je dan in voor de workshops.


Start 2e cyclus Security aanstaande donderdag

Aanstaande donderdag (14 november) om 11.00 start de 2e lescyclus Security dit jaar. Wil je de komende periode dit vak afronden dan moet je je dus deze week nog hiervoor inschrijven. Dit vak bestaat uit 8 lessen met bijbehorende opdrachten.

Lees het takenboek en de voorwaarden voor je mag starten met het vak goed door op de modulepagina en in het takenboek. 
Zie voor meer informatie: https://ict-flex.nl/security/


Examendata keuzedelen Security

Zoals tijdens de lessen is besproken vallen de examens van de keuzedelen Security in systemen en netwerken 1 en Security in system en netwerken 2 op de volgende dagen en tijden:

  • Security in systemen en netwerken 1: Woensdag 4 december om 8.30 in blw 2.077 (oude maclokaal)
  • Security in systemen en netwerken 2: Woensdag 11 december om 8.30 in blw 2.077

De examens duren elk 6 uur. Ben je bbl'er? Regel dan met je werkgever dat je die weken de woensdag op school bent in plaats van de donderdag!

Zorg dat je alle documentatie de week voor de examens starten hebt ingeleverd zodat ik nog tijd heb om dit na te kijken en feedback te geven.

Informatie over deze keuzedelen: https://ict-flex.nl/kd_security/

De volgende lessencyclus van de keuzedelen security zal starten in februari 2020.


Examentraining Nederlands schrijven

In week 51 zijn de examens Nederlands schrijven (2F + 3F) gepland. De examentraingen zijn in week 50.
Nederlands 2F (niveau 2 en 3) dinsdag 10 december 8.30 uur GRN.2.73
Nederlands 3F (niveau 4) woensdag 11 december 8.30 uur GRN.2.73 en
donderdag 12 december 10.15 uur OLIJF.0.118 (gebouw Olijf is in OOST).
Kom gewoon naar de les, neem je laptop mee.


Roosterwijziging Periode 2

Voor periode 2 (t/m 24 januari 2019) is er een nieuwe rooster. Hiermee is ook de inschrijfmodule voor alle vakken geopend voor deze periode. Had jij je al ingeschreven voor een vak met een cyclus? Controleer of deze is gewijzigd. Dit geldt o.a. voor Frontend, OOP en VBPV.


Eindtoetsen Windows Server / netwerkbeheer

Op maandag 28 oktober en 25 november 2019 om 13.45 uur zijn de eerstvolgende mogelijkheden om de eindtoets voor Windows Server 2016 te maken. Schrijf je in via eramerman@deltion.nl !!!!!

maandag  28 oktober 2019 van 13:45 tot 15:45 uur in lokaal GRN.2.067

maandag  25 november 2019 van 13:45 tot 15:45 uur in lokaal GRN.2.067

Geef de mail de volgende titel / onderwerp mee: "Inschrijving Eindtoets Windows Server 2016 + datum". Zet verder in de mail je naam en groep waarin je zit.


MacOS en de Mac's in GRN.2.041

Zoals bij vele al bekend, is MacOS een vak wat alleen nog in zelfstudie gedaan kan worden. In overleg zijn in lokaal GRN.2.041 4 Mac's geplaatst. Op deze Mac's kun je jezelf voorbereiden voor de toetsen van MacOS.

In principe kan elke student gebruik maken van de Mac's, maar studenten die bezig gaan met het vak MacOS of een van de toetsen van MacOS gaan maken, hebben voorrang om deze systemen te gebruiken.


Stageperiode 27 januari t/m 21 juni 2020

Het doel van een stage is om werkervaring op te doen. De ervaring en kennis die jij opdoet tijdens jouw opleiding, ga je tijdens jouw stage in de praktijk brengen.
Maar hoe gaat dat er allemaal uitzien en hoe kom je eigenlijk aan een stage?

Je mag in het mbo alleen bpv doen bij erkende leerbedrijven. Deze bedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria van de samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs bedrijfsleven:

 

- De werkzaamheden binnen het bedrijf passen bij de opleiding van de stagiair;
- Er is een deskundige praktijkopleider aanwezig voor de begeleiding van de stagiair;
- De werkplek is veilig.

Erkende leerbedrijven herken je aan het certificaat ‘Erkend Leerbedrijf’.

Mocht je zelf een bedrijf gevonden hebben wat hier niet aan voldoet, dan kan het bedrijf zich zelf aanmelden via de site van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), hou er wel rekening mee dat het ongeveer 2 maanden kan duren voor een certificering rond is, en in die tijd kun je daar niet gaan werken.

Praktijkovereenkomst tussen school, leerling en erkend leerbedrijf

In het mbo is de onderwijsinstelling eindverantwoordelijk voor het hele onderwijsproces, inclusief de bpv. De onderwijsinstelling sluit een praktijkovereenkomst (pok) af met jou en het leerbedrijf.

Deze praktijkovereenkomst is bindend en kan informatie bevatten over:
- de duur van de overeenkomst;
- de periode van de stage;
- de leerdoelen en eindtermen;
- de begeleiding;
- de eventuele vergoeding;
- de beoordeling.

Stageperiode 27 januari t/m 21 juni 2020
Heb jij met je mentor afspraken gemaakt dat jij op stage kunt/moet? Maak dan een afspraak met Richard van der Kolk. Richard zal samen met jou opzoek gaan naar een geschikte stageplek. Ook checken wij voor de zekerheid je motivatie en curriculum vitae en indien nodig geef ik je tips mee voor je eerste sollicitatiegesprek.

Ben je op sollicitatie geweest en aangenomen? Mooi, dan zorg ik ervoor dat de praktijkovereenkomst (POK) op tijd wordt verstuurt zodat jij je verder rustig kunt voorbereiden voor je aankomende stageperiode.


NPserver heeft nieuwe webinterface nodig

De npserver heeft een nieuwe webinterface nodig. Ik zoek daarom studenten die het leuk vinden om samen met mij aan dit project te werken. In principe komt dit project naast je studiebelasting maar we kunnen altijd met de vakdocenten (front, pao, linux4ao) kijken of er mogelijkheden voor vrijstellingen zijn

Neem contact met mij op voor meer informatie of om je aan te melden.
Peter van Gemert