Mijn Deltion

Keuzedeel Programmeren van Microcontrollers

Keuzedeel Programmeren van Microcontrollers

Heb jij naast interesse in de ICT ook interesse in microcontrollers, zoals Arduino of Raspberry Pi? En spreekt electronica en sensoren je ook aan? Dan is dit misschien wel het keuzedeel die jouw opleiding kan verrijken.

Tegenwoordig kom je overal apparaten tegen met een microcontroller. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een slimme apparaten, auto, elektrische voertuigen. Deze apparaten bevatten veel verschillende sensoren. Je kan hierbij denken aan snelheid, temperatuur, bij auto’s niveau van brandstof of batterij.

Voor dat dit allemaal goed kan werken, zal de microcontroller eerst geprogrammeerd moeten worden en een logische schakeling gebouwd moeten worden.

Tijdens dit keuzedeel leer je wat een microcontroller is, hoe je sensoren gaat aansluiten, uitlezen etc. en wordt je op het einde uitgedaagd om zelf een schakeling te bedenken en te maken.

Voordat je aan het keuzedeel begint, ga je in overleg met de vakdocent. Het programma loop je voornamelijk zelfstandig door. 1 x per week is er een ondersteuningsuurtje waar je vragen kunt stellen of je afsluiten de examen kan inplannen.

Voorkennis

Geen specifieke voorkennis nodig. Wel is het handig om wat af te weten van electronica en/of programmeren. Daarnaast moet je ook interesse hebben in de technologie en toepasbaarheid van microcontrollers.

Onderwerpen

Het keuzedeel is vooral gericht op het gebruiken van de microcontroller Arduino. Lesmateriaal is hier ook op gebaseerd, maar er zijn mogelijkheden om uitstapjes te maken naar andere microcontrollers of Single Board Computers.

Materiaal en lesstof

Alle materiaal wordt in bruikleen beschikbaar gesteld door Deltion.

Leeromgeving van het keuzedeel kun je hier vinden:

Lesstof Programmeren van Microcontrollers

Voor het online platform die voor het keuzedeel gebruik wordt, zitten kosten aan verbonden.

Deze kosten worden via Deltion gefactureerd. Kosten hiervoor bedragen tussen € 7,50 en € 10,00.

Docenten
avatar voor
André Dalmolen
avatar voor
Jeroen Heuvelman
Rooster